El peix més fresc per a l’estiu: Seitó de Tarragona!

Com el mateix Ferran Adrià diu, “és millor menjar una bona sardina (o seitó en el nostre cas) que una llagosta dolenta”. O, en altres paraules, molts cops els millors ingredients estan a la nostra mà sense necessitat que siguin cars…

El seitó és un peix molt i molt saludable. Ric en proteïnes i omega 3. Amb moltes vitamines  dels grups B, A i D i també amb minerals com el iode i magnesi. Ah! I si te’ls menges amb espines, t’aportaran molt de calci i a més et costarà menys de preparar ;-).

Que millor que comprar peix fresc del dia Al Mercat i poder preparar receptes de temporada. Important com qualsevol peix fresc s’han de portar a terme les mesures contra l’Anisakis.

TORRADA DE SEITÓ AMB PEBROT

És un plat senzill, fresc i amb uns colors preciosos.

Ingredients per a 4 persones:

6 llesques de pa. A poder ser de pagès.

½ kg de seitons

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

1 mica d’all

Farina per arrebossar

Oli d’oliva verge extra al gust

Sal

Julivert

L’elaboració és senzilla si seguim aquests passos:

1.- Rostim els pebrots al forn a 190° o bé al microones. Nosaltres preferim al forn. Quan ja s’han refredat una mica els hi podem treure la pell i els tallem.

2.-Afegim sal, l’all picat i oli juntament amb el julivert picadet. Ho removem tot i ho reservem mentre preparem els seitons.

3.-Netegem els seitons traient el cap i l’espina si volem. Al Mercat els pots demanar sense cap ni tripa i t’ho preparen així ja els tens llestos per cuinar! Afegim la sal i els arrebossem amb la farina. Els fregim amb oli d’oliva. Després els deixem reposar a un plat amb un paper de cuina per eliminar l’excés d’oli.

4.-Torrem les llesques de pa al forn o a la torradora. Després afegim els seitons i, per damunt, els pebrots.

Troba els teus productes a Al Mercat!

 

SEITONS FARCITS AMB PERNIL IBÈRIC

Si esteu cansats dels seitons al vinagre o bé fregits, us proposem una recepta més divertida i, sobretot saborosa.

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de seitons frescos

200 g de pernil ibèric

2 dotzenes de pebrots verds petits

All al gust

Farina

Ou per a arrebossar

Oli d’oliva verge extra

Sal

1 llimona

Preparació:

En menys de 30 minuts tindrem aquest fantàstic plat llest.

1.-Prepara els seitons sense cap ni tripa, si compres el seitó fresc Al Mercat ho pots demanar que t’ho preparin sense cap ni tripa. Recorda que quan compres Al Mercat estàs comprant al gust i al tall. Obre els seitons i treu l’espina central.

2.-Col·loca el pernil entre els 2 talls del seitó. Com si fos un llibret.

3.-Ho arrebosses amb la farina i l’ou batut. I després ho fregeixes tot amb una mica d’all.

4.-Les pots servir en una font i decorar com tu vulguis, potser amb una mica de llimona.

5.-Acompanya els seitons farcits amb els pebrots verds que prèviament hauràs fregit amb all.

Troba els teus productes a Al Mercat

Deixa un comentari