Ragut de pollastre

Sempre tornem al pollastre, en ell trobem una base per a molts plats que podem preparar de diferents maneres i tots ells ens aporten una qualitat i varietat a la nostra alimentació.

Sol ser una carn que agrada a una gran majoria de consumidors i des de la seva domesticació al continent asiàtic, ha acompanyat la dieta de moltes persones a tots els llocs del món. Segurament serà una de les aus més conegudes, amb grans connotacions, no només culinàries, sinó, que també podem descobrir referències a molts àmbits culturals .

En l’actualitat, és un aliment que es prepara a totes les taules de forma molt habitual al llarg de l’any, venint a constituir un gran aliat per a les nostres receptes pel preu i la facilitat de poder aconseguir-lo als mercats. La seva carn blanca i lleugera, amb poca grassa i fàcil de digerir, el fa molt recomanable a totes les dietes.

De gran valor nutricional, conté vitamines, minerals i proteïnes de molta qualitat.

Existeixen diferents varietats, pràcticament podem dir que aquest tipus d’aus tenen un alt grau d’especialització geogràfica, ja que a la majoria de països disposen de les seves pròpies races. Al nostre, els pollastres de corral o camperols, es destaquen per tenir una carn més saborosa.

Les formes de preparar aquest aliment són molt variades: estofat, al forn, brasejat, escabetxat, fregit, amb amanida…

La recepta d’avui, la farem estofant el pollastre amb una rica salsa i li donem el nom de ragut, com sempre recomanem fer-la amb  productes de mercat i de proximitat.

La denominació de ragut té dos significats, un per referir-se a un plat que pot ser de carn o peix i que s’acompanya amb verdures, i un altre  per a referir-se a una salsa per enriquir la pasta que es fa amb carn i tomaca i que ens pot recordar a  la bolonyesa.

L’estofat o guisat de ragut és un plat senzill i fàcil d’elaborar, podem incloure’l a la dieta setmanal com una de les receptes més saludables i sanes, fent nostra una fórmula, els orígens de la qual, hem de situar-los a la Provença amb una ràpida difusió pel Mediterrani. Al mercat el pollastre podeu comprar-lo preparat al gust i al tall.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 pits de pollastre tallat per la meitat

4 cuixes de pollastre

2 alls

1 ceba

2-3 pastanagues

300-400 g de pèsols

½ litre de brou de pollastre

1 got de vi blanc sec

Oli d’oliva verge

Sal i pebre

Herbes (farigola, romaní, alfàbrega)

PER ACOMPANYAR

Arròs bullit o unes patates al forn

ELABORACIÓ

A una paella posarem l’oli i sofregirem la ceba i les pastanagues.  Els alls tallats ben fins els incorporem a aquest sofregit. Quan la ceba estigui cuinada, ficarem el pollastre que, prèviament haurem tallat a trossos mitjans. Preferible sense la pell.

Quan el pollastre hagi pres un bonic color daurat, afegirem els pèsols, el brou, les herbes i el got de vi. Salpebrarem i deixarem bullir a foc lent uns 15-20 minuts fins a comprovar que la salsa espessí i ja estarà fet el ragut de pollastre! Un d’aquests plats casolans, tradicionals als menjars familiars, molt fàcil de preparar  que no pot faltar als nostres menús.

Podem reservar-lo per a no consumir-lo el mateix dia i tenir-lo preparat. Recordar que podem acompanyar-lo amb les patates i l’arròs.

Com veieu una recepta d’allò més fàcil i apetitosa.

BON APETIT!!

Deixa un comentari