Verat amb verduretes de temporada

Avui proposem un plat de peix acompanyat de diverses verdures de temporada al forn. En concret hem escollit un plat amb verat, un peix molt ric en Omega 3. És cert que el verat és, de vegades, difícil d’aconseguir, però volem aprofitar aquesta circumstància per explicar-vos un secret … Una de les millors coses del mercat és que el nostre lloc de confiança ens coneix, sap els nostres gustos i ens pot avisar quan li entri algun tipus de peix que ens agradi, encara que sigui complicat d’obtenir.

Igualment, la recepta és versàtil i si no tenim verat, podem substituir-la per altres peixos blaus de temporada com ara: sardina o anxova. O també per algun altre peix blanc com el bacallà o el lluç.

Aquest plat serveix tant per menjar com per sopar. I està acompanyat amb verdures de transició. D’una banda tenim carabassó i tomàquet que són d’estiu i ja estem en l’últim tram de la seva temporada. Els combinem amb verdures d’arrel com són la patata, el moniato … Amb això li donem més consistència al plat i ho fem més reconfortant. Aquestes verdures d’acompanyament es poden substituir per altres, per exemple, pebrots i albergínies i, en comptes de moniato (carabassa o pastanaga).

Les verdures es poden cuinar en una “gran fornada”, és a dir, és un pas que podem avançar al dia abans o al vespre … Encenem el forn i cuinem totes les verdures en una safata. Així les tenim llestes per, l’endemà, si és el cas, dedicar-nos només a cuinar el peix. És molt pràctic, quan endolles el forn, cuinar una gran quantitat de verdures per a diversos plats …

Finalment, aquesta recepta va acompanyada d’all i julivert: incorporem el bon gust i les propietats de les herbes aromàtiques mediterrànies que tant ens agraden.

INGREDIENTS

1 verat per persona,
Verdures d’acompanyament:
patata
moniato
carabassó
ceba
tomàquet

PREPARACIÓ

1. Preescalfar el forn a 150 °C
2. Rentar i tallar les verdures a rodanxes
3. En una font apta per a forn col·locar un paper vegetal ia sobre les verdures. Amanir amb oli, sal i pebre. Rostir al forn durant 30 minuts
4. Posar a sobre de les verdures el verat sense espines (t’ho preparessin a la peixateria del mercat), amb unes rodanxes de llimona i una picada d’oli, all i julivert. Rostir durant 5-8 minuts més tot el conjunt.
5. Servir i gaudir

Recepta proposada per Elena Vida, Terapeuta Nutricional.

Troba els productes a AL MERCAT

 

Deixa un comentari