ESTOFAT DE CARN D’EQUÍ

La recepta d’avui té com a base una carn rica en nutrients  i  en molts casos aconsellada pel seu alt valor alimentari.

Consumida a Europa des de temps antics, constitueix un aliment molt comú als  països veïns, i  s’ha anat, a poc a poc, incorporant a la nostra dieta.

Destaquem les seves propietats:

Indicada per a persones amb anèmia pel seu elevat contingut en ferro i en aquells casos que requereixen aportacions nutricionals extres.

És una carn rica en proteïnes i minerals.

Conté vitamines, moltes del grup B.

Baix contingut en greixos.

Al nostre país no existia tradició de consumir aquest tipus de carn, però cada vegada més s’està acceptant pel seu alt valor nutritiu i  beneficis per la salut. Podem trobar-la preparada de múltiples maneres, fins i tot a la cuina més sofisticada.

A l’hora de comprar-la, hem d’exigir que sigui carn certificada i expedida a les carnisseries especialitzades. Al Mercat Central, tenim un bon exemple d’aquesta venda des de fa molts anys: un establiment de confiança que ens ofereix les màximes garanties d’origen i control de qualitat, la parada “Equí i porc Angelines i Isaak”. Ells amb els seus molts anys d’experiència i els seus fidels clients són els millors consellers d’aquest tipus de carn.

Podeu comprar els ingredients a:

Mercat de Tarragona i al Mercat de Cuba de Mataró

INGREDIENTS

250 g de carn llet de poltre

½ pebre vermell

1 pastanaga

1 ceba

100 g de pèsols

1 got de brou de verdures

2 cullerades de concentrat de tomaca

Pebre negre

1 cervesa petita

Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ

En primer lloc començarem picant la carn a trossos menuts i salpebrant bastant, ja que és una carn molt dolça.

A continuació posarem a una cassola 3 cuabarrades d’oli, i quan estigui calent, daurarem la carn.

Seguidament, afegirem les verdures i les sobreeixírem, les deixarem cuinar durant un parell de minuts, aproximadament.

Un cop estiguin lleugerament sobreeixides, ficarem la cervesa i deixarem cuinar fins que l’alcohol s’hagi evaporat.

Després agregarem el concentrat de tomaca, i afegirem el brou junt amb els pèsols. Deixarem bullir fins  que la carn estigui ben tendra.

Finalment, servirem la carn saltada amb les verdures i podem acompanyar amb patates bullides.

Llest i deliciós aquest estofat!

BON  APETIT!

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari