Pizza de base vegetal

Avui proposem un plat al qual molts els costa renunciar … La PIZZA. No obstant això, en un menú saludable, és un d’aquells plats que molts dietistes eliminen … Elena Vidal, terapeuta nutricional, ens explica la seva història amb la pizza … A casa, els divendres, sempre és sopa Pizza. Quan fa alguns anys va començar a integrar canvis importants en la forma d’alimentar la seva família va “pactar” amb ells que la pizza dels divendres la mantindria … I va convertir el riquíssim invent italià de la pizza en un sopar saludable amb verdures …

Amb el temps ha aconseguit evolucionar la seva tècnica … I ha donat amb la idea de crear pans vegetals súper fàcils de preparar i alhora molt rics.

Aquí us deixem la recepta de l’última base per a pizza que ha preparat a casa, com ella mateixa ens diu, deixeu volar la vostra imaginació, ho podeu fer amb qualsevol mena de verdura, o fer barreges com les que ens proposa a continuació. Sempre queden genial!

Ingredients

Els pots trobar al Mercat Municipal
Per a 6 persones. Si sobra massa es pot reservar i utilitzar. Com si es tractés d’un pa de sandvitx.

VERDURES: recomanem espinacs, bledes, coliflor, bròcoli, pastanagues, remolatxes, carabassa… Utilitzar una varietat sola o barrejades entre elles, sentir-vos lliures en la vostra elecció.
2 pastanagues

1 remolatxa

1 brócoli

2 ous

1 cullerada d’oli d’oliva

2 tasses de farina d’ametlla, blat sarraí, espelta  sal, pebre, cúrcuma, orenga, all en pols, … espècies al gust

1/2 tassa d’aigua

Preparació

1. Preescalfar el forn a 180 º C
2. Ratllar molt finament o picar en un processador d’aliments les verdures. Reservar en un bol gran.
3. Batre els ous, afegir l’oli i les espècies, batre de nou i barrejar amb les verdures reservades.
4. Afegir la farina a la barreja anterior, barrejar de nou amb l’ajuda d’unes varetes i després afegir l’aigua molt a poc a poc, aquí haureu d’anar ajustant la quantitat segons necessiti la massa, dependrà molt de l’aigua que aportin les mateixes verdures. Haureu aconseguit una textura més aviat lleugera, no es tracta d’una massa massa consistent.

PER AGILITAR EL PROCÉS, famílies amb poc temps: si disposeu d’un processador d’aliments o una batedora potent, podeu fer tots els aliments de cop i processar-tot alhora, obtindràs una barreja superlleugera, però no et preocupis es cuinarà bé i la massa també tindrà fermesa.

5. Bolcar la massa en una gran font apta per a forn, amb aquestes quantitats rendeix per dues fonts. Dependrà del gruix, si la vols més fina o més gruixuda.
6. Cuinar al forn, baixar la temperatura a 150 º C, aproximadament durant uns 30 minuts o fins que la massa estigui a punt, depèn de cada forn i del gruix d’aquesta.
7. Un cop llista, tan sols ens quedarà cobrir la pizza i aquí s’obren nous camins.
8. COBRIR LA PIZZA

Milers d’idees, dependrà del temps i els gust de cadascú.

OPCIÓ 1: Quan disposem de poc temps, col·loco a la taula diferents bols amb ingredients:

Salsa per untar: humus, alvocat, salsa pesto, pasta miso, tahini …
Vegetals de fulla verda: ruca o canonges
Altres vegetals: tomàquet, olives, pastanaga, ceba, xampinyons
Proteïna: pernil, ous, paté de fetge, anxoves, verat …
Per decorar: formatge, germinats, xucrut, olives …

OPCIÓ 2: Si disposem de més temps, podem preparar un sofregit a cuina lenta de tomàquet, xampinyons, all i ceba, amb sal, pebre i orenga. Després li afegirem carn picada. Cobrim la massa amb aquesta bolonyesa, una mica de llevat nutricional o formatge i de nou al forn, en opció grill, un parell de minuts.

Aquí cadascú pot afegir allò que més li agradi, sense preocupar-se per les verdures perquè ja les tenim dins de la massa 😉

El toc final unes gotes d’oli picant.

Deixa un comentari