POLLASTRE FARCIT DE NADAL

Aquesta setmana volem avançar una proposta d’un clàssic Nadalenc: un plat de Pollastre Farcit, de Nadal. Abans de res una reflexió: és molt interessant que no ens esperem fins al final per fer les compres de Nadal, és un consell que, si el seguim, ens farà estalviar diners i gestionar millor les nostres festes. El mateix passa amb els plats que gaudirem en aquests dies nadalencs. Avancem, comprem ja els productes estrella dels nostres plats.

Nadal és una data on el nostre consum augmenta i és potser una ocasió sense igual per poder comprar productes de qualitat i de proximitat. Al Mercat Municipal de Tarragona trobarem tots aquests productes i, amb la confiança dels professionals dels llocs, ens els prepararan tal com els necessitem per cuinar-los.

Un cop a la taula, segurament menjarem plats que no són habituals en el nostre dia a dia. Però no per això han de ser menys sans. Molt recomanable incorporar en els nostres plats verdures. Tenim verdures de temporada molt bones i que ens aporten fibra per saciar i per regular els nivells de sucre i sal. Els plats nadalencs seran més lleugers gràcies a acompanyaments i guarnicions de verdures.

En el nostre plat d’avui us proposem el pollastre eco per fer-ho farciment. És un pollastre de gran sabor i que rendeix molt. Amb tota la confiança de la parada del mercat Pollastres Pili. Quan ho compreu especificar que és per preparar-farciment i us vendran el producte llest.

Com us proposem avui el pollastre farcit és fàcil de preparar i ens permet estar fent altres coses mentre es cuina.

En aquests sopars no només ens alimentarem de rics plats, també de les persones amb els que els compartim. A gaudir del moment!

INGREDIENTS
Els pots trobar al Mercat Municipal de Tarragona

Pollastre ecològic

Ceba o ceba petita

Patates o patates minis

Tomàquet cherrie

Herbes aromàtiques: romaní, farigola…

Oli, sal i pebre

Per al farciment: Poma, nous, orellanes i prunes.

Podem fer un acompanyament extra (opcional): xampinyons, cols de bruselas, raves, xips de xirivía …

PREPARACIÓ
1. Preescalfar el forn a 180 º C
2. Omplir el pollastre, untar-lo amb oli i salpebrar.
3. Cobrir una safata per a forn amb les cebes tendres tallades per la meitat i les aromàtiques, col·locar a sobre el pollastre. Rostir durant unes 3 hores. Donar-li la volta i regar-lo amb el suc de la safata perquè no s’assequi.
4. Els últims 40 minuts de cocció afegir les patates i els tomàquets cherry.

PER A SERVIR:

Amb un ganivet gran, separa primer les cuixes i parteix-los en rodanxes. Segueix després amb els pits i talla de la mateixa forma. Regar amb el suc de la cocció i acompanya amb la guarnició de les verdures.

Deixa un comentari