AMANIDA DE TARDOR

No perdem de vista les amanides, sempre a mà, amb ingredients que habitualment podem tenir a la nostra despensa, i que en un moment ens permeten preparar un plat  que agrada al paladar. Ideal per  tots els gustos, també als més petits, si el sabem combinar amb aliments que criden l’atenció per les formes i colors. Preparem una amanida de tardor amb una base de patates i cigrons complementada amb altres  productes que l’enriquiran i la faran  més apetitosa.

Els cigrons constitueixen un aliment bàsic per la nostra salut i com cultiu mediterrani, és una de les lleguminoses més acceptades al nostre país. Són font de proteïnes vegetals, vitamines, minerals i fibra; saludables pel colesterol. Un aliment molt complet que hauria de ser inclòs als menús setmanals pels seus grans beneficis.

Igualment que els cigrons, la patata també té reconeguts una sèrie de propietats bones  a la nostra dieta. Rica en aigua, és molt digestiva quan la fem bullida i si la preparem al vapor conserva totes les vitamines i minerals. Podem consumir-la amb assiduïtat, ja que no engreixa, quan es prepara d’aquesta manera.

Base de patates i cigrons, però afegirem uns ingredients més, que poden variar, si no es disposa d’algun d’ells. És una recepta molt versàtil que admet múltiples variacions, en funció dels nostres gustos i que ens ajuda a presentar un plat fàcil i ràpid però moll apetitós. Segons els ingredients que fem servir, aquest tipus d’amanides, admeten servir-les templades.

Com sempre, aconsellem comprar de temporada, sostenible i de proximitat.

Podeu comprar els ingredients a:

Mercat de Tarragona i al Mercat de Cuba de Mataró

INGREDIENTS PER 4 PERSONES

4-6 patates

300-350 g de cigrons, es poden comprar ja bullits

Enciam

1 llauna de blat de moro

,1-2 alvocats

1-2 magranes

4 ous durs

Orenga

Sal i pebre

PER LA VINAGRETA

Oli d’oliva verge

Vinagre de Mòdena

2 cullerades de mel

ELABORACIÓ

Rentem les patates i les bullim amb la  pell, si les fem al vapor, també deixarem la pell. Haurem de vigilar la cocció perquè la patata no quedi massa tova i que al moment de tallar-la, ho podem fer sense que es desfaci. Quan estigui  a punt, la posarem directament al plat que presentarem  a cada comensal. Podem fer-lo individual, o bé presentar-la en una safata gran. La patata la col·locarem a tota la base del plat,

Si els cigrons són secs els posarem a remull la nit abans, si els hem comprat bullits, els passarem per aigua i els escorrerem bé. Posarem una quantitat suficient per persona, damunt o al costat de la base de patata. Els alvocats tallats no molt petits i el blat de moro, els afegirem de la  mateixa manera. Els grans de magrana, els posarem a la part superior i l’ou dur tallat en meitats o a  rodanxes els col·locarem al voltant del plat. Salpebrem.

La vinagreta la prepararem a un bol barrejant tots els ingredients i remenant fins que s’hagi lligat bé. Podem afegir una mica d’orenga a gust. La servirem a part  perquè cada comensal se serveixi.

Una recepta molt agradable a la vista i molt gustosa al paladar

BON APETIT!

 

Deixa un comentari