Gratinat de bleda amb carbassa

A la recepta, la bleda la barregem amb la dolça carabassa i el formatge. Us proposem un fabulós gruyère guanyador del “World cheese Award 2013”…

Vinga va, avui una recepta que ve de gust ara al setembre… És temporada de bledes. Ara comencen a venir de gust… Tot i que hi ha gent que no els hi agraden les bledes, en aquesta recepta la bleda està boníssima i per no tenir cap excusa us expliquem que, les bledes són un potent antioxidant gràcies a la seva riquesa en vitamines A, C, E, K, àcid fòlic i betacarotens. També conté minerals com calci i ferro. Ah! De ferro en tenen més que els espinacs… Gran contingut en fibra que fa que a més d’ajudar en el nostre trànsit intestinal, prevé el colesterol….

 

Ingredients per a 4 persones:

1 manat de bledes

500 g de carabassa

2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

1 cullerada petita de farigola picadeta

2 cebes petites

Una mica de sal i pebre

2 dents d’all picats o bé premsats

100 g de formatge gruyère ratllat

100 g de pa ratllat

120 ml de llet

L’elaboració és senzilla si seguim aquests passos:

Calenta el forn a 220 graus,

Neteja les bledes i un cop ben esbandides i assecades separa la tija de les fulles. Després talla en rodanxes fines tant les fulles com les tiges.

Barreja les tiges de les bledes tallades amb la carabassa tallada en dauets en una safata pel forn. Afegeix 1 cullerada d’oli d’oliva, la farigola, la sal i el pebre. Ha de quedar tot estès en una sola capa. Es rosteix fins que estigui tendre, uns 10 minuts.

Mentrestant calenta 1 cullerada d’oli d’oliva en una paella gran i alta a foc mitjà. Afegeix les cebes i sofregeix uns 2 minuts. Després afegeix els alls 1 minutet més. Posteriorment les fulles de bleda, una mica de farigola, sal i pebre. Deixa al foc aproximadament uns 3 minuts.

Finalment afegeix la carabassa rostida amb les tiges de bleda del forn a la paella on tens les cebes. Afegeix la llet. Quan estigui tot remogut ho poses a una safata per fornejar, ho cobreixes amb el pa ratllat i amb una mica d’oli per damunt. Aproximadament en uns 18 minuts estarà llest. La clau és que la salsa estigui espessa.

Troba els teus productes a Al Mercat!

Deixa un comentari