El préssec és una fruita pròpia dels mesos d’estiu. La seva temporada acaba al setembre. Així que encara som a temps de gaudir d’aquests fruits Us els presentem d’una manera diferent… Amb una recepta original i que molt probablement no heu tastat mai…o sí?
El préssec té molta fibra i aigua i es caracteritza per tenir un alt contingut en carotens. Aquests són uns components antioxidants que serveixen per a moltes coses: els seus efectes redueixen el colesterol dolent, protegeixen la pell de l’envelliment, augmenten les defenses en general, entre moltes altres coses.
Ingredients per a 4 persones:
-4 préssecs al temps
-½ kg de gambes petites o mitjanes (al gust)
-Una mica de vinagre de vi del tipus Mòdena.
-Unes quantes fulles de ruca o bé fulles d’enciam de roure.
-100 g de formatge blau o feta (al gust)
-Oli verge d’oliva extra
Preparació:
Fregeix les gambes a una paella amb una mica d’oli
Amb un recipient prepara una mica de vinagreta amb el vinagre i l’oli. Pots afegir una mica de llimona si t’agrada.
Fica els préssecs tallats al gust al recipient amb la vinagreta.
Serveix a un plat els fulls d’enciam i al damunt col·loca les gambes un cop fregides i els préssecs.
Pots afegir-ne el formatge també a trossets o bé en pols.
Recomanem servir immediatament.